Tuinhout

Terrashout en terrasplanken

Houten terrassen krijgen doorheen de jaren heel wat te verduren. Weersinvloeden, vocht en temperatuurverschillen hebben steeds invloed op de werking van natuurhout en zorgen voor een natuurlijke vergrijzing. Wij werken hoofdzakelijk met kwalitatieve houtsoorten zoals padouk en cumaru met duurzaamheidsklasse I. Enerzijds is de kwaliteit van het hout belangrijk, anderzijds is een correcte plaatsing van cruciaal belang voor het behoud van een mooi geheel.

Terrasplanken

Er zijn veel voordelen aan een terras met houten planken. Terrasplanken trekken het huiselijk gevoel van hout door tot in uw tuin. In tegenstelling tot wat velen denken is een houten terras geschikt voor elk type woning. Het kan bijdragen aan de moderne of rustieke look van het huis en de planken zijn makkelijk op maat te maken.

Terrasprofiel B-Fix

B-Fix is een hedendaags profiel waarbij terrasplanken onzichtbaar bevestigd kunnen worden d.m.v. een verbindingsconnector. Terrasplanken met B-Fix profiel zijn glad geschaafd en bieden een esthetische meerwaarde.

Tuinhout
Tuinhout

Tuinhout

Voor het aanleggen van omheiningen en buitenconstructies wordt vaak gebruik gemaakt van geïmpregneerd tuinhout of thermowood.

Geïmpregneerd hout: zie verduurzaming

Thermowood: zie verduurzaming

Geïmpregneerd hout & thermowood

Bij geïmpregneerd hout wordt hout verduurzaamd onder hoge druk. Thermowood ontstaat door de langdurige hittebehandeling van een stoomprocedé die een bepaalde chemische verandering van hout teweegbrengt met een duurzaam en stabiel product tot gevolg. Geïmpregneerd hout & thermowood hebben veel voordelen:

  • duurzaam
  • stijlvol
  • ongevoelig wordt voor vocht, schimmels en andere invloeden
  • minimale vochtopname
  • goede dimensiestabiliteit
  • gaat langer mee
  • ...
hardhout
Man heeft hout vast

Ruime keuze houten gevelprofielen

Omwille van het warme en authentieke karakter wordt er steeds meer gekozen voor een houten gevelbekleding, waarbij een natuurlijke buffer zorgt voor extra isolatie. Houten gevelprofielen zijn beschikbaar in diverse houtsoorten en kwaliteiten. Hierbij kan onderscheid gemaakt worden tussen hardhoutsoorten (duurzaamheidsklasse l-ll) en zachtere houtsoorten (Thermowood).

Sidings

Houten sidings geven een gebouw een tijdloze look, ze zijn makkelijk te plaatsen en heel onderhoudsvriendelijk. Wij hebben een ruime keuze aan sidings in verschillende houtsoorten.

Dunne stukken hout